Stora Magasinet,
Kv Garvaren, Simrishamn

Nybyggnad av flerbostadshus i 6 plan med totalt 20 bostadsrätter

 

Beställare Sundprojekt Bostads AB
Adress Narvgatan 5, Simrishamn
Entreprenadform Totalentreprenad i samverkan
Omfattning Total byggnadsyta cirka 2 400 kvm
Utförandetid Q4 2019 – Q1 2021
Arkitekt/ Konstruktör NBI/ Sweco AB

 

Om projektet

Omfattning

Uppdraget omfattar uppförande av ett sex våningar högt flerbostadshus med totalt 20 bostadsrätter för beställaren Sundprojekt Bostads AB. I uppdraget ingår även utvändiga markarbeten.

Utförande

Stommen består av platsgjutna lägenhetsskiljande väggar, plattbärlag av betong och utfackningsväggar på stålregelstomme samt uppreglad trätakstol och taktäckning av papp. Fasadmaterialet följer den skånska byggtraditionen med sitt klassiska rödbruna tegel.

Kommentarer

Uppdraget har utförts i nära samverkan med beställaren. Stor vikt har lagts vid kvalité, hållbarhet och produktionsvänliga lösningar. Ett både attraktivt och lyckat projekt med gynnsamma förhållanden avseende bland annat logistik och flöde.

Kontakt

Ulf Persson

Ulf Persson

Arbetschef

Eftertraktade bostäder i bästa läge

Inte långt från Simrishamns idylliska centrum och med havet i blickfånget, reser sig detta gedigna punkthus i 6 våningar med totalt 20 attraktiva bostadsrätter i storlekar från två till fyra rum och kök. Kvarteret ingår i ett nytt centralt utbyggnadsområde för bland annat bostäder.

Från entrén, som ligger mitt i byggnaden, tar man sig via trappa eller hiss upp till de olika våningsplanen. Varje lägenhet har sitt eget förråd, bekvämt placerat på samma plan och i direkt anslutning till lägenheten. En del av bottenplanet, längs med ena gaveln, har ersatts med bärande pelare för att göra plats för bil- och cykelparkering under tak.

Samtliga lägenheter har tillgång till rymliga och delvis inglasade balkonger. Undantaget är de båda översta lägenheterna, som i stället har försetts med väl tilltagna takterrasser indragna från fasadlivet. Här uppifrån bjuds på en fantastisk utsikt över omgivningarna.

Kontakta oss

Forskaregatan 1, 275 37 SJÖBO

0416-77 52 00

info@nbibygg.se