Malmö citys spännande förvandling fortsätter. Nu bygger vi om anrika Malmö Skofabrik från 1907 till attraktiva bostadsrätter med bevarad industriloftkänsla.

Där några av södra Sveriges finaste skor tillverkades under större delen av 1900-talet skapas nu modernt boende med klassisk industrikänsla på ett drömläge i hörnet av Industrigatan och Zenithgatan. Med två nybyggda toppvåningar och ett inbjudande orangeri för samvaro och odling erbjuder Skofabriken ett exklusivt och personligt boende där nytt möter gammalt i Malmös nya citykvarter.

Skofabriken blir en byggnad som kommer att smälta samman klassisk industrikänsla med det senaste inom modernt boende. Kontrasten mellan nytt och gammalt kommer att vara tydlig i materialvalen; glas och stål ställs mot gammalt tegel, gedigna trägolv, putsade väggar och mycket ljusinsläpp genom stora fönster i de bevarade öppningarna förstärker känslan av att bo i en unik byggnad. Det säger Kristian Lindgren, VD och arkitekt på arkitektfirman Klark Zenit som har ritat ombyggnaden av Skofabriken från företagslokaler till 56 lägenheter. Här finns boende i storlekar från generösa 1,5-or på ca 42 kvm till entréplanets spatiösa fyrarummare på ca 132 kvm och etagevåningarna med takterrass högst upp i huset.

Läs mer om Skofabriken