R:2 Etapp 1, Helsingborg

R:2 är ett nytt sätt att tänka modernt boende. Ett innovativt utformat bostadsområde som med 190 lägenheter lyckas förena många olika önskemål genom att bejaka motsatserna.

Kvarteret där R:2 nu tar form präglas av flera gröna stråk med den närliggande Pålsjö skog som en vidsträckt lunga för hela staden. Såväl gårdsplaneringen som arkitekturen bejakar denna lummighet med inglasade delar som ger möjlighet att skapa året runt-gröna rum på de generöst tilltagna balkonger som tillhör varje lägenhet.

Med knappt två kilometers promenad till Helsingborgs citykärna och den vidsträckta sundspromenaden är det helt enkelt nära till det mesta från R:2.

Första etappen i R:2 utgörs av husen Pollux och Castor med mellanliggande underjordiskt garage. Pollux är ett nytänkande och iögonfallande tolvvåningshus bestående av 44 st. lägenheter och Castor har en innovativt utformad arkitektur där en trevåningsbyggnad med etagelägenheter kombineras med en elegant tiovåningsbyggnad bestående av 41 st. lägenheter. Båda husen bjuder på en hisnande utsikt över Helsingborg, Öresund och norra Själland från de generösa balkongerna.

Byggtid: augusti 2016 – december 2018

Läs mer om R:2