Brf Cortado i Hyllie i Malmö

Nybyggnad av flerbostadshus längs Hyllie Allé mot Allétorget, nära förskola, butiker, caféer samt så klart Emporia och Malmö Arena. I kvarteret kommer det att uppföras 78 moderna och bekväma bostadsrättslägenheter. I kvarteret kommer det att finnas 8 st unika Townhouse där några av husen kan få egna takterrasser. Storlekarna blir varierande mellan 1-4 RoK med balkong eller uteplats mot Hyllie Allétorg eller mot den gröna innergården med bersåer, cykelparkeringar, gångar, gräsmatta mm.

Husen kommer att ha mellan fyra och sex våningar och kännetecknas av bekväma och moderna bostäder mellan ca 30 och 100 kvm, nära butiker, restauranger och caféer. Källare finns under del av huskroppen mot Hyllie Allétorg med lägenhetsförråd och cykelparkering. Till bostadsrättsföreningen kommer att kopplas en bilpool som ger tillgång till bil utan att behöva äga en egen.

Bebyggelsen är uppbyggd kring storkvarter med en stadsmässig karaktär utmed huvudgator och allmänna platser och en mer småskalig och intim karaktär ut mot lokalgatorna, där mindre trädbevuxna platser blir en viktig del av gaturummet. Samtidigt finns närheten till det omgivande naturlandskapet.

Läs mer om Brf Cortado